УКР
ENG
Пошук


Методика внутрішнього контролю операцій з ГМО та витрат на екологічну якість продукції
Замула І. В., Сироїд Н. П.

Замула І. В., Сироїд Н. П. Методика внутрішнього контролю операцій з ГМО та витрат на екологічну якість продукції. Проблеми економіки. 2018. №4. C. 301–308.
https://doi.org/10.32983/2222-0712-2018-4-301-308

Розділ: Економічна статистика. Бухгалтерський облік та аудит

Стаття написана українською мовою
Завантажень/переглядів: 0

Завантажити статтю у форматі pdf -

УДК 657

Анотація:
Мета статті полягає в обґрунтуванні теоретико-методичних положень щодо удосконалення методики внутрішнього контролю операцій з ГМО та витрат на екологічну якість продукції. На основі проведеного дослідження розроблено системний підхід до внутрішнього контролю операцій з ГМО та витрат на екологічну якість продукції. Методику внутрішнього контролю операцій з ГМО та витрат на екологічну якість продукції запропоновано розглядати в розрізі основних етапів: організаційно-підготовчого, методичного, результативно-узагальнюючого, інспекційного, що дозволяє виявити зв’язки між складовими системи внутрішнього контролю. В межах організаційно-підготовчого та методичного етапу розроблено план і програму внутрішньої перевірки операцій з ГМО та витрат на екологічну якість, що містять перелік завдань у визначеній послідовності їх виконання, а також сукупність контрольних процедур, за допомогою яких контролери отримують достатні та надійні докази відповідно до поставленої мети перевірки. Запропонований методичний підхід до внутрішнього контролю операцій з ГМО та витрат на екологічну якість продукції дозволяє забезпечити достовірність і повноту перевірки господарських операцій з ГМО та витрат на екологічну якість для виявлення потенційних обсягів виникнення порушень і попередження їх повторення у майбутньому.

Ключові слова: витрати на екологічну якість продукції, продукція з ГМО, внутрішній контроль.

Рис.: 3. Табл.: 1. Бібл.: 8.

Замула Ірина Валеріївна – доктор економічних наук, професор, професор, кафедра обліку і аудиту, Житомирський державний технологічний університет (вул. Чуднівська, 103, Житомир, 10005, Україна)
Email: zamulairina@gmail.com
Сироїд Надія Павлівна – аспірант, кафедра обліку і аудиту, Житомирський державний технологічний університет (вул. Чуднівська, 103, Житомир, 10005, Україна)
Email: shcherbelova@ukr.net

Список використаних у статті джерел

Бутинець Т. А. Внутрішній контроль: суть і зміст. Вісник Житомирського державного технологічного університету. Економічні науки. 2008. № 2 (44). С. 31–42.
Калюга Є. В. Фінансово-господарський контроль у системі управління : монографія. Київ : Ельга, Ніка-Центр, 2002. 360 с.
Корінько М. Д. Внутрішній контроль господарської діяльності підприємства : навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / за ред. М. Д. Корінька. Фастів : Поліфаст, 2006. 440 с
Костирко Р. О., Щеголькова С. В. Організація внутрішнього контролю в управлінні витратами машинобудівного підприємства : монографія. Луганськ : Вид-во СНУ ім. В. Даля, 2009. 296 с.
Максимова В.Ф. Формалізація системного дослідження внутрішнього економічного контролю // Развитие бухгалтерского учета и контроля в контексте европейской интеграции : монография. Житомир ; Краматорск : Рута, 2005. С. 339–349.
Петренко С. М. Інформаційне забезпечення внутрішнього контролю господарських систем : монографія. Донецьк : ДонНУЕТ, 2007. 290 с.
Серебрякова Т. Ю. Внутренний контроль в управлении организацией. Аудиторские ведомости. 2009. № 11. С. 27–32.
Хан Д. Планирование и контроль: концепция контроллинга / под ред. А. А. Турчака, Л. Г. Головача, М. Л. Лукашевича. М. : Финансы и статистика, 1997. 800 с.

  The Promblems of Economy, 2009-2024 Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International CC-BY-SA. Написати вебмастеру